Hallo Vlaanderen!
Hallo Helweek!
Hallo buurman in dromenland!

RISE & SHINE ! want…

vandaag was ik vóór mijn wekker wakker omdat het mijn favoriete thema is!

Ik spring om 5u uit bed en check onmiddellijk mijn mails. Ik verwacht namelijk mijn ochtendtraining van mijn sportarts. Yes! de training zit in mijn mailbox. Toch gemakkelijk, ik hoef maar op de oefeningen te klikken en ik krijg een filmpje over hoe ik de oefening moet uitvoeren.

image

Toch nog niet helemaal bij de levenden begin ik alvast de eerste oefeningen. Ik focus met op het feit dat er erger dingen in de wereld zijn dan om 5u opstaan om je eerst een uur in het zweet te werken. 
Om 6u25 zit ik alweer in de auto en bedenk ik dat vandaag in het teken staat van…

Dag 3 : TIMEMANAGEMENT

Opdrachten van vandaag zijn:

  1. Maak je eigen to-do-lijst.
  2. Leg je eigen jaarplanning, maandplanning, weekplanning en dagplanning aan.
  3. Leer om dingen van je to-do-lijst over te hevelen naar je agenda.

Quote van de dag:
“Je moet je tijd niet gebruiken. Je moet hem investeren”
(Stephen R. Covey)

Mijn lijsten had ik al zo goed als klaargemaakt in de voorbereidende week. Daar ga ik straks nog even mee aan de slag.

Als je goed plant en duidelijke doelen hebt, heb je ook een goede maatstaf om je doelen achteraf mee te beoordelen. Timemanagement helpt om alles op zijn tijd te doen, het ene net goed genoeg, het andere perfect. Je krijgt dingen gedaan, je voelt rust omdat je de juiste prioriteiten stelt. 

Het heerlijke van to-do-lijsten is dat je de geplande en gedane zaken dan kan doorstrepen. Ze zijn overgeheveld naar mijn agenda of afgewerkt en dan mogen ze verdwijnen van mijn lijst. Dat geeft me zo een fijn gevoel.

image

In het boek schrijft Bertrand dat het belangrijk is om ook mail-check te beperken en die te doen in blokken op bepaalde tijdstippen van de dag.
Omdat mijn werk dagelijks gericht is op mails checken, beantwoorden, afvinken,… is het voor mij niet altijd mogelijk om deze in blokken te checken. Toch is dat mijn werkpuntje om niet telkens als er een mail-alert verschijnt deze dan ook onmiddellijk als een zotte te gaan lezen en te beantwoorden. Ik moet me heel de dag inhouden en bijsturen 😉

11u : SNOEPAANVAL….grrr….. er stond nog een doos met suikerwafels op onze koffiekast. Een banaan redt mij van snode plannen.

image

12u : stil op het werk. Iedereen is vertrokken op job naar Daydream. Nog even door mijn mails voor ik kantoor afsluit.

14u : afspraak Antwerpen

15u : gezond tussendoortje (vandaag geen smoothie maar een havermoutreep)

16u30 : afspraak Kapelle o/d Bos

18u30 : gezonde maaltijd

19u15 : afspraak OLV Waver

19u45 : telefonische klantenbespreking

20u : mails

20u30 : bloggen

21u30 : relax-modus

21u45 : slapen

Zeer mooie timemanagement voor vandaag vind ik zo van mezelf. Het liep allemaal vlotjes. Duidelijk de reistijden ingecalculeerd. Ben trots op mezelf. 😀

Morgen wordt de zwaarste dag van de week.
Dit staat er op het programma: 

  1. Een nacht zonder slaap.
  2. Leven buiten je comfortzone.
  3. Moed en angst.
  4. Het goede gevoel achteraf.

Ik ben benieuwd, jij ook ?
Lees het morgennacht hier op mijn BLOG 😉

Light up your Life!
Els

Lees hier ook de basisregels
Lees hier ook dag 1
Lees hier ook dag 2