Dit verhaal gaat over overleven, reflectie en over Donna.

Exact 3 weken geleden werd mijn hart en longen uit mijn lijf getrokken en men zei dat ik moest blijven leven. 

Kort na dat moment besefte ik dat er buiten die 2 belangrijke organen niet veel meer over was na een heftig jaar van tegenslagen.
Ik ging volledig tegen de vlakte.

image

Ik stond net aan het begin van een nieuw opleidingstraject en een kleine opdracht voor een nieuwe klant, mijn 1e na 9 maand corona-werkloosheid. Eindelijk het gevoel dat alles terug in de plooi viel en er een klein beetje licht te zien was aan het einde van de tunnel.

Niet dus! Ik lag daar als een hoopje ellende, in de steek gelaten en ik bleef achter met de vraag: Wat is er mis met mij?

Dagen nadien begon ik mijn hulplijnen te contacteren. Ik kreeg vaak te horen: “Jij bent een sterke madam, je komt daar wel door.”
Dat is het laatste wat je wilt horen in deze situatie, het minimaliseren van waar je doorgaat, van je verdriet, omdat je een sterke madam bent.
Neen zo werkt het niet, je wilt troost.

En toen was het tijd om Donna terug toe te laten in mijn leven.

image

Het was eerst onze’ serie.
Ik heb er dagen over gedaan om mij erover te zetten om seizoen 3 van ‘Suits’ alleen uit te kijken. Ik maakte van ‘onze’ serie mijn’ serie.

Donna wordt gespeeld door Sarah Rafferty. Zij is de juridische secretaresse en vertrouweling van topadvocaat Harvey Specter. Donna is, net als Harvey, onbezonnen zelfverzekerd, maar in tegenstelling tot Harvey is ze in staat haar eigen gevoelens goed te begrijpen en intuïtief de gevoelens van de mensen rond haar te weerspiegelen door hun overeenkomstige acties. Ze legt Harvey’s gevoelens vaak aan hem uit wanneer hij op het punt staat een onderbuikbeslissing te nemen met een aanzienlijk potentieel voor toekomstige repercussies voor hem of zijn relaties met zijn klanten of collega’s.

Ik trek mij op aan het karakter en spiegel mij eraan. Het zien van Donna in actie geeft mij elke dag een beetje meer zelfvertrouwen en een paar uur slaap per nacht. Donna brengt mij troost. Het is een sterke vrouw die af en toe ook eens tegen de vlakte gaat.

Het klinkt misschien voor velen onder mijn lezers onnozel, maar na een lockdown in maart dat mijn bedrijf in grote moeilijkheden bracht, daarbovenop mijn ontslag in mijn hoofdberoep op mijn 50ste verjaardag, een ongelukkige val in de zomer met zwaar blessureleed als gevolg en mijn relatiebreuk 3 weken geleden, is dit al een begin.

Joe Biden zei vorige week in één van zijn speeches: “De beste remedie om een trauma te verwerken, is een nieuwe uitdaging vinden.”

image

Er komt een tijd om nieuwe doelstellingen te gaan bepalen, maar nu is het tijd om te rouwen, zelfreflectie en terug leren recht te staan.

En aan alle Donna’s van de wereld: 
“Voor de duidelijkheid, er is niets mis met jullie!”

Light up your Life!
Els