image

Wie een tatoeage heeft krijgt vaak af te rekenen met vooroordelen. Vooral vrouwen krijgen al te vaak een negatieve stempel opgedrukt.

Nochtans heeft onderzoek uitgewezen dat vrouwen met tatoeages zelfzekerder zouden zijn, cool en een hoger seks drive hebben.

Deze research heeft mij niet aangezet tot mijn beslissing, 
wel mijn eigen verhaal achter de tattoo,…

Deel 1 van mijn verhaal
Mijn grootvader, Jozef Hautman, langs mama’s kant werd in maart 1942 aangehouden en gedeporteerd vanuit de Dossin-Kazerne (Mechelen) naar het concentratiekamp Sachsenhausen. Hij overleefde de gruweldaden en werd in mei 1945 bevrijd als één van de laatste getuigen. Een jaar later werd mijn mama geboren en 24 jaar later zag ik het daglicht.

Mijn grootvader was kunstschilder en schilderde heel vaak bloemen. Hij zat soms dagen achter zijn schetsboek. Het werd zijn manier om zijn trauma’s te verwerken. Zijn lievelingsbloem was de klaproos. Ik ben groot gebracht tussen zijn edele schilderkunst en werd betoverd door zijn klaprozen.

image

Deel 2 van mijn verhaal
De ouders van mijn papa namen me tijdens tal van weekends mee naar hun buitenverblijf in Linkhout. Een deelgemeente van Lummen, een landelijk dorp in de Limburg.
Uren heb ik doorgebracht in de velden en leerde de namen van alle wilde kruiden en bloemen uit mijn hoofd. De klaproos was daar één van en al gauw werd de mooie rode wilde ook mijn lievelingsbloem.

Deel 3 van mijn verhaal
Ik ontdekte al snel de eigenschappen en talenten van deze prachtige bloem en associeerde ze met een deel van mijn eigen persoonlijkheid.
Klaprozen zoeken zelf hun weg, bepalen hun eigen plaats. Zijn teer en kwetsbaar, maar wanneer ze hun plek hebben gevonden ontpoppen ze zich als een krachtige kleurrijke bloem.
Pluk ze niet, want in een vaas redden ze zich niet langer dan een dag.
Een klaproos is een wilde bloem, laat ze haar ding doen en ze zal schitteren.

image

Dit is waarom ik deze klaproos in aquarel voor altijd zal meedragen. 
Ter nagedachtenis van mijn grootouders en de levenswijsheid die ik heb meegekregen.

Wat men ook zegt over vrouwen met tatoeages, IK BEN ER TROTS OP!

Els

www.lightupyourlife.be