Londen & Jools… Jools wie?

Ondanks alle geskipte trainingen en blessures wordt het toch 22 april. Inderdaad want binnen exact 1 week op dit eigenste uur hoop ik mijn 4e marathonmedaille in ontvangst te nemen.

Of ik eerder zo’n stress heb gevoeld in de laatste week voor een race kan ik niet met zekerheid zeggen, maar rustig voel ik me niet.

Sinds vorige week, meerbepaald tijdens het concert van Jools Holland & His Rhythm & Blues Orchestra kon ik het even loslaten. Ik liet me meevaren op zijn intrigerende pianosolo’s, het samenspel van de boogie-woogie, jazz en R&B Ik besefte dat op 2 meter mijn Idool stond, dichterbij zou ik nooit nog komen. 

Een man die in zijn puberteit ook aan het begin van zijn race stond (misschien ook wel met knikkende knieën). Hij trok als jonge tiener veel pubs rond in  Zuid-Oost Londen om daar muziek te maken. 

Op 15-jarige leeftijd werd hij voorgesteld aan de muzikanten met wie hij Squeeze, een populaire Britse popband, zou oprichten. Met Squeeze tourde hij voor het eerst in Amerika. In 1987 richtte hij The Jools Holland Big Band op. Later zou dit uitgroeien tot het twintig-koppig The Jools Holland Rhythm & Blues Orchestra. Onder de noemer Jools and Friends speelde Jools Holland al samen met Eric Clapton, Sting, George Harrison, Norah Jones, Ringo Starr en vele anderen. Hij presenteert al meer dan 50 seizoenen lang het welbesprokene en op wereldformaat de late evening show “Later…with Jools Holland” op de BBC.

En zo kwam ik thuis van een fantastisch concert, alweer een ervaring rijker en stond ik de volgende ochtend op met de juiste mindset. Ik loop die Londense race uit, wat er ook zou gebeuren al moet ik kruipen!

Ik trakteerde mezelf op een ontbijt in Mechelen 😇, kon de drang niet weerstaan om de boekenwinkel binnen te lopen 🤓 en ging bij mijn kapper langs voor een nieuwe haarkleur 💇🏻 Ook voor een marathon mag het wat hip zijn. 😜

Vandaag voel ik me iets rustiger. Een mooie zonnige dag, de juiste lectuur en fijne mensen rondom me heen zorgen voor ontspanning en loslaten.

De inpaklijst ligt klaar, mijn startnummer is 60493 en ik heb alle do’s en don’ts van de organisatie nagelezen. De roadmap is bestudeerd. Mijn playlist* is klaar. 

* hoe ziet mijn perfecte playlist “marathon London” eruit?

  • gemiddeld 7u muziek
  • ook recente nummers uit de StuBru-afrekening
  • starttrack is altijd Adventure of a Lifetime van Coldplay
  • veel uptempo nummers
  • enkele Belgische bands voor het thuisgevoel moeten erin zitten. O.a. dEUS, Bazart, Oscar & The Wolf, Lost Frequencies
  • minstens 1 track van Arcade Fire, Elbow, Alt-J, Noël Gallaghar’s High Flying Birds, Arctic Monkeys, Editors & Metallica.
  • verboden deze lijst vooraf te beluisteren. Dat is mijn bijgeloof. 😱

Morgen nog een laatste checkup bij de sportdokter, indien nodig nog een inspuiting en GO !

They can call me whatever they want Call me crazy You can call me whatever you want But that won’t change me I just don’t care what the world says I’m gonna make it They can call me whatever they want So what if I am crazy

Light up your Life! Els

mijn website : www.lightupyourlife.be