Zondag 17 april, 5u in de ochtend…

HELLO VLAANDEREN! HELLO VOLGERS! Dit is mijn 7e heldag. Laatste dag van de HELWEEK. Het wordt THE MAX !!! ☀️

image

Zoals elke dag, ook buiten de helweek, neem ik een gezond ontbijt. 😊

image

ZONDAG : Plaats je leven in perspectief

“Ik wou dat het niet in mijn tijd hoefde te gebeuren”, zei Frodo.
“Ik ook”, zei Gandalf, “en dat geldt voor allen die in een dergelijke tijd leven. Maar die beslissing is niet aan ons. Het enige wat wij moeten beslissen, is wat we zullen doen met de tijd die ons is gegeven.”
(J.R.R. Tolkien, In de ban van de ring)

Vandaag heb ik vrijaf, maar de opdracht is nog niet helemaal volbracht. Vandaag plaats ik mijn leven in perspectief. Ik neem enkele heilige minuten, kwartiertjes, zelfs uren waarin ik over mezelf nadenk. Ik overloop ook nog mijn hEL(s)week.

image

In de loop van mijn week kreeg ik vaak de vraag “Els, waar ben jij in Godsnaam mee bezig?” – “Els, wat doe je jezelf aan” – “Zo’n helweek is dat wel de moeite waard? – “Els, ik volg je blog met veel plezier, maar ik had toch graag nog meer informatie over die helweek.” – …

Wel, ik kan tegen al die mensen hetzelfde zeggen : “KOOP HET BOEK, LEES HET en BELEEF HET. Het is de MOEITE WAARD!”

Ik heb ook de opmerking gekregen : “Els, mijn weken zijn bijna altijd helweken.”

Tegen die mensen kan ik alleen maar zeggen : “FACE IT – DEAL WITH IT, geniet ervan of verander je gewoonte.” Ik heb soms weken achtereen die helweken lijken, maar is dat daarom slecht? Integendeel!
Een mens is niet gelukkig als hij zich schikt in een leven dat minder voorstelt dan het leven dat hij in staat is om te leven.’ (Nelson Mandela)

Het was een echte rollercoaster met euforische momenten, maar ook harde noten om te kraken.

Ik ben gewoon om zeer vroeg op te staan, maar 5u ‘s ochtends is het midden van de nacht. Je hebt het gevoel dat je alleen op de wereld bent. Maar als je dan effectief onmiddellijk aan het sporten gaat heb je na 10 minuten al een heel ander gevoel. 

Eén van de moeilijkste dingen tijdens de helweek voor mij was in slaap vallen. Om 22u moet je dan naar bed om na 7u slaap er volledig terug voor te gaan. Omdat het zo intensief is, was het loslaten van de dagtaak voor mij moeilijk en bleef ik toch nog in de “overdenk-modus” zitten. Daarom dat mijn nachten ook nooit langer waren dan 6u wat zorgt dat je de hele week toch redelijk moe blijft.

Maandag stond in het teken van GEWOONTES. Bij de voorbereidingen kwam ik erachter dat een mens echt een gewoontebeest is. Mijn slechte gewoonte om minder leuke dingen even uit te stellen raak ik na deze week niet kwijt. Maar ik blijf eraan werken! 😃

Veel mannen maar vooral vrouwen willen alles perfect doen en nemen geen genoegen met minder. Ze hebben maar 1 modus en vergeten den aan-uitknop te gebruiken. Ik ben één van die vrouwen. Ik zie soms echt niet het verschil tussen wat perfect moet zijn en wat goed genoeg kan zijn. Ik heb deze week geleerd dat er inderdaad een verschil is en ik de aan-uitknop vaker ga gebruiken. Als het goed genoeg moet zijn is de perfectie die ik wil nastreven teveel verspilde energie. 
Vandaag vroeg iemand in de schietclub : “Els, moet je deze week geen excellentie nastreven?” (de vraag kwam na een aantal minder goede schoten)
“Neen hoor!, vandaag is het relax-dag, vandaag is ‘goed genoeg’ gelijk aan ‘excellent’.” 😉

image

Je MODUS in de gaten houden (les van dinsdag), zonodig veranderen en steeds gefocust blijven op hetgeen wat je doet stond deze week echt wel in ‘the picture’. Ik leerde om daar bewuster mee om te gaan. Het helpt echt wel om veel meer dingen te verwezenlijken. Sociale media beperken tot een minimum tijdens werktijd is inderdaad een hulp om dingen sneller af te krijgen. We worden vaak afgeleid door FB,… maar kom, laat ons eerlijk zijn, wie vindt het niet leuk om likes op een post te zien stijgen naar onbekende hoogtes. 👍🏻

TIMEMANAGEMENT op woensdag zorgde ervoor om wat meer orde te scheppen in mijn to-do-lijstje. Een duidelijke planning maken voor de dag, maand, jaar zorgt voor rust in je hoofd in tijden van stressmomenten. Dus maak er tijd voor en schrijf zoveel mogelijk op. Breng taken over naar je agenda en hou zo je takenlijst schoon.

TREED BUITEN JE COMFORTZONE (op donderdag) was wel de hele rode draad doorheen mijn week. Een hele dag in het achterhoofd dat je de nacht moet doorwerken, met nadruk op werken en dat dan om 5u ‘s ochtends weer de gewone taken van de dag beginnen was voor mij een “mindswitch”.
Maar ‘Where mind goes, Woman follows’. 
De nacht verliep behoorlijk vlot maar the day after was in de ochtend het moeilijkst. De voortdurende peptalk met mezelf zorgde ervoor dat ik de dag behoorlijk ben doorgekomen met op het einde van de avond toch die euforie na top-dansles in buitengewone vermoeidheidsomstandigheden.

Iemand zei me vrijdag: “Els, zo’n helweek zou voor mij al moeilijk zijn om te doen, omdat ik vaak late avonden moet werken.”
Wel, dan is dat boek zeker iets voor jou, want woensdag gaat het over timemanagement en dus leer je plannen. Als je ECHT een helweek wil meemaken, kan je die toch best plannen ergens in je jaar wanneer het wel uitkomt.
De volgende quote is echt mijn moto geworden.
Deze hangt nu ook bij ons op kantoor. 😀

image

De RUST en HERSTEL op vrijdag leerde me om tijdens zeer vermoeide periodes in enkele minuten je lichaam en geest te ontspannen om er weer enkele uren tegenaan te gaan. Zal zeer welkom zijn in de week van de Lokerse Feesten. 😉

Gisteren (zaterdag) stond in het teken van INNERLIJKE DIALOOG. Ik mocht heel de dag mezelf de hemel in prijzen. We doen dat echt te weinig. Vanaf vandaag zal ik meer tegen mezelf zeggen dat ik trots mag zijn op wie ik ben en wat ik doe. Voor zij die nog niet gekeken hebben, Harry Jekkers maakt je dat in 2minuten duidelijk. 

Hier de link van Harry Jekkers

Bij de voorbereidingen naar mijn week heb ik een lijst gemaakt van mijn doelen en projecten op lange termijn.

Eén van mijn grootste doelen was het starten van een BLOG.
Ik dacht na het lezen van dit boek : “Screw It, Let’s Do It!” (een quote van Richard Brandson)
En ik ben er best wel fier op. Mijn blog zal niet verdwijnen. Mijn plan is om vaker te bloggen over dingen die me bezighouden met steeds een “Light up your Life”touch en soms een knipoog naar mijn werk waar mensen samenkomen, beleven en genieten.

Vandaag, zondag 17 april, vier ik het einde van mijn helweek.
Een week zonder zoetigheden is best wel lastig. Geen smoothie vandaag, ik tracteer mezelf op chocolademouse, want dat heb ik hardst gemist en het meest naar uitgekeken.

image

De TV bleef heel de week uit. Dat was één van de regels van de helweek. Of ik dit gemist heb? Eerlijk gezegd kijk ik weinig televisie, maar als ik soms een avond moet doorwerken op mijn thuiskantoor, dan zet ik de TV wel eens aan op de achtergrond. Ik zie wel enorm uit naar 2 series die nog liggen te wachten en waar ik bewust nog niet aan begonnen was.

image

Vanavond verwen ik mezelf en ga naar het concert van Noel Gallagher’s High Flying Birds in Vorst. Mijn cadeau aan mezelf. Want ik was deze week SUPERCALIFRAGILISTICEXPIALIDOCIOUS ! (heb je het woord al gegoogeld?) Neen, ik moet daar niet werken, maar Noel mag mij altijd vragen om hem eens in de spotlights te zetten. 😉

Bij deze drop ik nog mijn topsetlist :
1. In the heat of the moment
2. Riverman
3. Don’t look back in anger (Oasis)
4. Everybody’s on the run
5. The death of you and me
6. Champagne supernova (Oasis)
7. The dying of the light
8. Wonderwall (Oasis)

image

Het was een week om nooit meer te vergeten.
Eentje waaraan ik nog vaak zal terugdenken.
En of ik het nog eens ga overdoen? Zeker weten, want deze 7 dagen hebben toch wel weer mijn leven verrijkt! 

Tot zover mijn verslag van dag 7 en mijn eindconclusie van een hele week ‘helweken’. 

Ik heb ook nog een fijne tweet ontvangen van The Master Himself !

Wil jij ook starten met een helweek maar je wilt nog graag feedback, laat maar weten, ik help je graag!

Lees je nog graag de vorige dagen even na, hier de verschillende linken:

Lees hier nog de aanzet
Lees hier nog de basisregels
Lees hier nog mijn dag 1
Lees hier nog mijn dag 2
Lees hier nog mijn dag 3
Lees hier nog mijn dag 4.0 en nacht 4.1
Lees hier nog mijn dag 5
Lees hier nog mijn dag 6


Tot binnenkort en Light up your Life!
Els

image