The day after… Thank God it is Friday !!!

Om 5u deze ochtend beëindigde ik mijn nachtwerk. Ik heb me toen toch wel even moeten resetten. Het jetlag-gevoel.
Sporten staat er deze ochtend niet op het programma. Vandaag laten de regels toe dat ik deze mag verschuiven naar de avond. En dat komt goed uit want vanavond geef ik les aan mijn dansgroep Pirou-Maan. De les is tot 21u30 en weer een treffer want om 22u moet ik gaan slapen, het moment waar ik nu het meeste naar uitkijk.

Vandaag werk ik vanop mijn thuisbasis. Ik heb vandaag geen vergaderingen gepland. Gelukkig maar want het is nog maar 9u en ik voel dat de concentratie niet 100% meer is.

Even luchtje scheppen en een koffietje….

image

Lees hier nog de aanzet
Lees hier nog de basisregels
Lees hier nog mijn dag 1
Lees hier nog mijn dag 2
Lees hier nog mijn dag 3
Lees hier nog mijn dag 4.0 en nacht 4.1

Vandaag staat mijn dag in teken van RUST en HERSTEL

Opdracht voor vandaag

1. Leer efficiënte rusttechnieken
2. Ontdek de meerwaarde van herstel

Dat betekent NIET dat ik mij in de zetel mag leggen en een paar uurtjes kan soezen. Helemaal niet dus, ik moet aan het werk en aan alle activiteiten deelnemen die ik anders ook zou doen, met het enige verschil dat deze vrijdag voorafgegaan is aan een nacht doorwerken. Daarom moet ik alert zijn en de kansen grijpen die ik krijg om efficiënt te rusten.

Ik hoor jullie al denken: dus toch op de zetel gaan liggen en slapen…

No way! Rusten in de vorm van efficiënt even niets doen 😊. Rusten kan ook zijn ‘iets compleet anders doen en je gedachten de andere kant uit laten gaan’.

En daarom ga ik even langs op de boekenbeurs in Mechelen om mij te voorzien van de nodige lectuur voor de komende maanden. Er even tussenuit, gedachten verzetten om dan straks weer 100% gefocust te zijn op het werk.

image

We zijn er weer. Eerst nog een gezonde hap voor we terug met volle moed starten. En daarna sluiten we vriendschap met een rustmoment.

image

Er zijn verschillende soorten methodes om te rusten. Ik probeer de ‘Freuds sleutelbos’-methode. In de ene hand hou je de sleutelbos zo dat hij op de grond kan vallen wanneer je hem loslaat. Sluit je ogen, concentreer je op je ademhaling, elke spiergroep en voel dat je volledig ontspant. Probeer in slaap te vallen. Wanneer de sleutelbos valt is de oefening voorbij. Een efficiënte powernap waarin je relatief snel verschillende fasen van de slaap doorloopt.

Tja, alles is dus relatief maar de powernap zal voor straks zijn. Mijn buurman is in zijn tuin aan het werken en net op het moment dat ik in mijn meditatiehouding ga zitten trekt hij aan zijn kettingzaag…GRRR…..

image

Ik pas mijn lichtplan van de Toverfluit nog wat aan, check mijn mails en beantwoord wat ik kan en dan…

We proberen opnieuw en effectief het werkt. Ik heb juist geteld 17 min van de wereld geweest.
Of ik nu wat minder moe ben zal de komende uren moeten uitmaken. Ik zou misschien beter 10 powernappen doen na mekaar 😜

Komaan, nog even doorbijten. Terug naar de orde van de dag. Focussen op de  voorbereiding van de dansles. Muziek uploaden, choreo van de vorige les terug instuderen en een stukje erbij doen.

Ik ben moe, uitgeput en ik besef nu dat ik ondertussen al 34 uur wakker ben.
Ik weet dat ik moet veranderen van modus. Dat leerde ik op dag 2 van deze week. Positief ingesteld blijven, er blijven voor gaan. Het wordt een loodzware avond en een nog zwaardere les, maar ik overtuig mezelf ervan dat dit de beste les ever wordt die ik gegeven heb in helse vermoeidheidsomstandigheden. En terwijl ik mij er mentaal op voorbereid, krijg ik terug meer kracht.

Ik spring in mijn auto, rij naar Mechelen en geeft daar de les van mijn leven in moeilijke omstandigheden. Bedankt meiden, het was een super toffe les!

Als ik om 22u terug thuiskom ben ik zo tevreden van mezelf dat ik best nu wel echt slaap heb verdiend.

Morgen is het al dag 6 van mijn helweek en dan gaat het over INNERLIJKE DIALOOG.

Maar nu eerst dialoog met het zandmannetje. Slaapwel!

Light up your Life !
Els