Goeiemorgen slaapkopjes!
De heftigste dag van de “helweek” is aangebroken en deze begint nu.

Het is 5u in de ochtend, kouder dan de andere dagen van de week maar we blijven positief (basisregel van de helweek). 

image

Eerst het voorgeschreven uur verplichte sport dus gaan we vandaag nog eens runnen. Geen mens op straat en mijn carwash is solidair met de Belgen. Daar brandt precies al licht. Die gasten doen om 7u open. Toch een bijzonder gevoel zo vroeg gaan sporten. Overdag staan ze hier net nog niet in de file.

Ik drop nog even “Iron” van Woodkid in mijn dorp. Muziek voor lopers! 😃

image

Terug thuis wordt mijn gevoel bevestigd. Vanmorgen 4°C maar wel open hemel.

Het wordt een mooie dag !

image

Vandaag voel ik me redelijk fit. Benieuwd hoelang het zal duren. Ik bereid me alvast voor en maak nog een vitaminebooster voor het dipje van vandaag.

image

Wat de donderdag het meest van de andere dagen van de helweek onderscheidt, is dat ik niet zal slapen. Ik blijf gewoon de klok rond wakker. Ik werk de hele nacht door en de hele vrijdag door. De taken van de donderdag eindigen om 5u vrijdagochtend, daarna staan mijn nieuwe taken te wachten van dag 5.

“Het leven begint waar je comfortzone eindigt.”
(Neale Donald Walsh)

Opdrachten voor vandaag zijn:

1. Werk dag en nacht zonder te slapen.
2. Uitstel is verboden.
3. Gebruik geen sociale media.
4. Doe alles wat je altijd al hebt uitgesteld.
5. Ga de strijd aan met datgene waar je het bangst voor bent.

Ik heb mij op deze dag/nacht mentaal goed moeten voorbereiden. Ik wil gaan slapen, maar het mag niet. Wat doe ik? Hoe ga ik daarmee om? Welke methode pas ik toe om geconcentreerd te blijven? Eerlijk gezegd ben ik er een beetje bang voor en eerder bang voor vrijdag dan voor de nacht zelf.

Mensen klagen aldoor dat ze moe zijn, maar weten ze wat dat is, echt moe zijn? Vandaag zal het mij een nieuw ijkpunt geven, een nieuwe maatstaf. Ik zal morgen anders denken over vermoeidheid dan voordien.

Ten slotte komt er nog een kleine opdracht bij: ga de strijd aan met één van je angsten. 

Maar eerst roept het werk in Niel. Het is zeer stil op kantoor. Iedereen is gisteren vertrokken op job. Ik zal mij dus meer dan 100% kunnen focussen zoals de regel deze week werd voorgeschreven.

14u54 …. het namiddagdipje … zijn die lekkere wafels daar speciaal voor mij klaargezet 😉 ? 

image

Ik heb mijn ‘helweek-smoothie’ nog bewaard 😊

image

Opgepast voor onze klok…Die loopt achterstevoren 😱. Gefocust blijven, Els !

Nog even en voor ik het weet is het tijd om naar de volgende afspraak te rijden. Mijn kantoor netjes achterlaten want ik kom pas aanstaande maandag terug.

Om 19u nog een vergadering, iedereen terug buiten om 21u. De avond kan beginnen. Maar geen ontspanning, want dat is niet de bedoeling. We gaan de hele nacht doorwerken. En omdat ik morgen mijn lichtplan moet indienen voor de Toverfluit is deze nacht de ultieme gelegenheid om alles af te werken. 

image

Om 23u krijg ik het al moeilijk en begint stilaan ook de honger al terug te komen. Ik neem in afwachting van mijn nachtmaaltijd, die ik plan om 0u, eerst een Yogi Tea om nog een uur verder te kunnen. Het hongergevoel verdwijnt en ik moet mezelf forceren om toch te eten. Omdat ik een hele week al extravagant gezond heb gegeten tracteer ik mezelf op spaghetti Bolognaise. We kunnen er weer enkele uren tegenaan.

Stubru is mijn sluiswachter voor de nacht en na Gunther D (die ik niet zo fantastisch vind, maar we moeten positief blijven van Bertrand) draaien ze weer de juiste muziek.

Eigenlijk vliegen de uren voorbij, want voor ik het weet is het 3:45. Mijn plan is af. De mails zijn gestuurd. Tijd voor een tussendoortje. (Wortel-Kardemon soep)

image

Er staat voor mij nog één belangrijk punt op het agenda. Eén van de opdrachten van vandaag is: “ga de strijd aan met één van je grootste angsten.” Nu ben ik van nature uit geen bange vos dus heb ik mij wel redelijk suf gepiekerd wat ik daarmee zou gaan doen. Eventueel een bungeesprong lag nog in de mogelijkheden, maar daar was het wat kort dag voor om dat nog te organiseren. Na een brainstormsessie met mijn baas (Geert heeft ervaring met de helweek) ben ik tot een alternatieve beslissing gekomen. Ik ben geen held in het donker, ik ben zelfs behoorlijk bang om ‘s nachts in het donker wat te gaan wandelen. Ik trek mijn regenkledij aan, want het regent pijpenstelen, en ik ga blokje om. 

Ik moet eerlijk toegeven dat ik blij ben dat ik terug binnen ben. Het is akelig stil buiten. Alleen de regen horen knetteren maakt het nog angstaanjagender. Ik moet er nog even van bekomen, maar ik ben wel trots dat ik het gedaan heb. Dat gevoel nemen ze mij niet meer af.

Nog even verder mijn blog afwerken…

Ondertussen naderen we het magische uur 5. 

IK HEB HET GEHAALD !!!

Dag 5 van de helweek kan beginnen met… weer nieuwe taken, want het is HELWEEK!

Verslag van dag 5 is voor vanavond, als ik nog bij de levenden ben 😉 

Light up your Life!
Els

Lees hier ook de basisregels
Lees hier ook dag 1
Lees hier ook dag 2
Lees hier ook dag 3