Rise & Shine

Het is 5u in de ochtend en voor ik mijn hand uitstrek naar de wekker hoor ik de stemmetjes in mijn hoofd die zeggen dat het veel te vroeg, te donker en te koud is om op te staan.

De gemakkelijkste weg ligt binnen handbereik, ik moet alleen maar terug onder mijn warme dons kruipen, doen dat dit geen helweek is en nog even soezen.
Maar is het dat wat ik wil? Neen! Dit is dag 1 van mijn helweek en vanaf nu wordt het alleen maar zwaarder. Ik ben er klaar voor en spring uit bed.

image

Alhoewel ik gewoon ben om om 6u op te staan, lijkt 5u in het midden van de nacht. Is er überhaupt al leven in mijn straat? Respect Siska en Stijn! 

Een uurtje ochtendrun voor ik naar mijn werk rij zorgt ervoor dat ik vandaag mijn (volgens de helregels) dagelijkse sportactiviteit al kan afvinken.
Daar gaan wel al… (afvinkgewoontes)

De basisregels kennen we al, maar wat is de helweek in de praktijk?

DAG 1 : vaste gewoontes

  1. Breng je goede en slechte gewoontes in kaart (zoveel
    mogelijk)
  2. Bedenk een strategie om je goede gewoontes te versterken
    en je slechte gewoontes te veranderen.

In de voorbereidingen maakte ik een lijst van mijn goede en slechte gewoontes. Vandaag ga ik mijn gewoontes bewust onder de loep nemen, zo mogelijk bijsturen. Geen gemakkelijke klus, mensen zijn gewoontebeesten 😉

image

Nog snel een Smoothie meenemen voor als tussendoortje. Een hele week gezond eten (een goede gewoonte die ik ga versterken) 

  • Ananas
  • Rode druif
  • Baby boerenkool
  • Sinaasappelsap

De ochtend verloopt vrij soepel. Druk genoeg en afwisselende activiteiten om zonder problemen de voormiddag door te komen. Af en toe stilstaan bij mijn lijst van gewoontes.
Koffie om 8u 😱. Zwart en van een goed merk. 😉
Deze reken ik bij mijn goede gewoontes.

Vingers kriebelen om niet op de sociale media te gaan. Zoveel mogelijk sociale media vermijden tijdens de werkuren. Basisregel van Bertrand. Zeer moeilijk want mijn werk is vooral sociale media. Ik beperk het tot een minimum en werk vooral mijn mails weg. MAILBOX-EXPLOSION today, but i love it!

OHHH, daar komt het namiddagdipje… Even in de buitenlucht…
Met de collega’s hoogtepunt-momentje, onze containers gaan buiten voor het 1e festival: DayDream

image

Na intensieve en productieve werkdag rij ik richting huis. In de wagen tijd om na te denken. Thuis aangekomen, zoonlief aanhoren van zijn avonturen van “terugnaarschoolnadepaasvakantiedagtegenzijngoesting”. Het viel allemaal nog mee want ze ruilden de les Latijn voor een les Grieks en dat vond hij geweldig.

Nog even voor het avondeten de sociale media checken (goede of slechte gewoonte?) Ik ben een sociaal gewoontemens, dus goede gewoonte 😊

Na het avondeten nog zin in een volledig-tegen-de-regels-in-snoep…

image

STOP! Ik ga mij niet laten kennen en neem een APPEL 😏

Ik ga weer aan de slag en werk mijn Light-up-your-Life-mails nog weg. Ik heb nog een zee van tijd, want de TV blijft uit (een hele week) en ik hou me gefocust op mijn doel(en).

Ik lees nog wat, schrijf nog wat in mijn dagboek en om 22u moet het licht uit. Een nacht verdiende rust.

Tot morgen, 5u, Rise en Shine!

Light up your Life!
Els

lees hier al mijn artikels : http://yourlightupyourlife.tumblr.com