Rise & Shine

image

Het is 5u in de ochtend en voor ik mijn hand uitstrek naar de wekker hoor ik de stemmetjes in mijn hoofd die zeggen dat het veel te vroeg, te donker en te koud is om op te staan.

De storm van gisteren laat nog zijn sporen na, want de nacht was onrustig.
Ik wil nog even blijven soezen, een paar minuutjes, maar…
Neen! Dit is dag 1 van mijn helweek en vanaf nu wordt het alleen maar zwaarder. Ik ben er klaar voor en spring uit bed.

Alhoewel ik gewoon ben om om 6u op te staan, lijkt 5u in het midden van de nacht. Is er überhaupt al leven in mijn straat? Ik zie geen mens en er brandt nog nergens licht.

45 minuten sporten voor ik naar mijn werk rij zorgt ervoor dat ik vandaag mijn (volgens de helregels) dagelijkse sportactiviteit al kan afvinken.
Daar gaan wel al… (afvinkgewoontes)

image

De basisregels kennen we al, maar wat is de helweek in de praktijk?

DAG 1 : vaste gewoontes

  1. Breng je goede en slechte gewoontes in kaart (zoveel mogelijk)
  2. Bedenk een strategie om je goede gewoontes te versterken en je slechte gewoontes te veranderen.

In de voorbereidingen maakte ik een lijst van mijn goede en slechte gewoontes. Vandaag ga ik mijn gewoontes bewust onder de loep nemen, zo mogelijk bijsturen. Geen gemakkelijke klus, mensen zijn gewoontebeesten 😉

Nog snel een Smoothie meenemen voor als tussendoortje. Een hele week gezond eten (een goede gewoonte die ik ga versterken)

  • Appel
  • Advocado
  • Komkommer
  • Spinazie
  • Munt

De ochtend verloopt vrij soepel. Druk genoeg en afwisselende activiteiten om zonder problemen de voormiddag door te komen. Af en toe stilstaan bij mijn lijst van gewoontes.
Yogi thee om 7u  😉 – Deze reken ik bij mijn goede gewoontes.

Vingers kriebelen om niet op de sociale media te gaan. Zoveel mogelijk sociale media vermijden tijdens de werkuren. Basisregel van Bertrand. Zeer moeilijk want mijn werk is vooral sociale media. Ik beperk het tot een minimum en werk vooral mijn mails weg. MAILBOX-EXPLOSION today, but i love it!

OHHH, daar komt het namiddagdipje… 

Na een intensieve en productieve werkdag rij ik richting huis. In de wagen tijd om na te denken. Even stoppen in de winkel voor gezonde dingen.

Nog even na het avondeten de sociale media checken (goede of slechte gewoonte?) Ik ben een sociaal gewoontemens, dus goede gewoonte 😊

Nog een lang en warm bad en net voor bed nog even bellen met mijn lieve man want de TV blijft uit (een hele week) en ik hou me gefocust op mijn doel(en).

Ik werk nog even wat aan mijn blog, om 22u moet het licht uit. 
Een nacht verdiende rust.

Tot morgen, 5u, Rise en Shine!

Light up your Life!
Els